Bostad
7:e maj 20192 min lästid

Oscar Properties obligationslån förlängs

7:e maj 20192 min lästid
Oscar Properties obligationslån förlängs
Foto: Wikimedia Commons.
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Bostadsutvecklaren Oscar Properties har fått godkännande från långivarna om att ändra villkoren för bolagets utestående obligationslån – men med det kommer tuffare villkor.

I april varnade Oscar Properties revisorer för att bolagets framtid är i fara om de inte skulle lyckas förlänga obligationslånet eller nå annan form av finansiering. Men nu har bolaget fått ett viktigt och positivt besked.

Innehavarna av ett obligationslån på 450 miljoner kronor, som skulle har förfallit i september, har nämligen godkänt att lånet förlängs med två år.

Villkoren förändras

I samband med förlängningen förändras samtidigt villkoren. Kupongräntan höjs från och med den 3 september till Stibor 3 månader plus 8 procent. Tidigare var räntesatsen 5,5 procent.

Efter september i år kommer återlösenpriset för obligationerna att höjas halvårsvis med 2 procent, till maximalt 108 procent det sista förlängningshalvåret.

Oscar Properties åtar sig också att inte göra några aktieutdelningar innan obligationslånets nya förfallodatum, eller tills dess att det har betalats tillbaka.

Förlängningen av obligationslånet är också villkorad av att 25 procent av lånet, 112,5 miljoner kronor, amorteras innan året är slut.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0