Bostad
1 min lästid

Så kan flygplatsen bli en hållbar stadsdel

16:e november 2018, 14:08
Så kan flygplatsen bli en hållbar stadsdel
Illustration: Tovatt Arkitekter.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Landningsbanan bevaras. Annars ska den gamla flygplatsen i Karlstad bli en hållbar stadsdel – om detaljplansförslaget går igenom.

Upp till 3500 bostäder, förskolor och skola för 600 barn, en strandpromenad – och både bevarad landningsbana och flygledartorn. Det är förslaget till detaljplanen för den nya hållbara stadsdelen Jakobsberg i Karlstad.
Stadsbyggnadsnämnen beslutade under onsdag den 14 november att ställa ut detaljplanen för samråd.
– Det här är bland de största bostads- och stadsutvecklingsprojekten vi håller på med just nu. Den här nya stadsdelen kommer bli ett fantastiskt område som värnar om både naturen och upplevelser för människor, säger Erik Nilsson (KD), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

En hållbar stadsdel

Detaljplanen innehåller även ett centralt torg för handel och restauranger. Hållbarhetsfrågan är i största fokus, bland annat med gröna stråk som värnar om biologisk mångfalt och trafikfrågor kring bilpooler, cykelgarage och snabbussar.
Samrådet är till den 14 januari.
– Vi hoppas att Karlstadsborna kommer tycka om vårt förslag och tar chansen att lämna synpunkter om de ser att något kan bli bättre. På det sättet bygger vi framtidens stad tillsammans, säger Erik Nilsson.

#flygplats #hållbar stadsdel #hållbarhet #jakobsberg #karlstad #nyproduktion
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0