Byggindustrin Bostad
2 min lästid

Köper 524 lägenheter i Stockholmsregionen

5:e juli 2024, 09:55
Köper 524 lägenheter i Stockholmsregionen
Fastigheten i etapp två i stadsdelen Brogårdstaden i Upplands-Bro. Bildkälla: Nrep.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Affären omfattar Kvarteret Ångloket i Knivsta och del av etapp två i stadsdelen Brogårdsstaden i Upplands-Bro.

– Med detta förvärv utökar vi vår bostadsportfölj med 524 hyreslägenheter, vilket enligt plan stärker vår närvaro i Stockholmsregionen. Affären har en bra volym i sin storlek och det är glädjande att kunna erbjuda kvalitetsbostäder i bra lägen med attraktiva hyresnivåer som ger fler människor möjlighet till ett eget hem. Fastigheterna har en hög hållbarhetsprestanda som uppfyller våra krav och vi ser fram emot att förvalta dem på ett framgångsrikt och långsiktigt sätt, säger Carl-Adam von Scheele, Sverigechef för Nrep.

Båda fastigheterna ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver som ska säkerställa en hög energiklass och låg miljöpåverkan. De är bland annat utrustade med bergvärme och solceller.

Kvarteret Ångloket i Knivsta. Bildkälla: Nrep.

Ångloket i centrala Knivsta består av två kvarter som färdigställs och hyrs ut i 12 etapper. Den sista etappen ska färdigställas första kvartalet 2025. Totalt rör det sig om 412 hyreslägenheter om totalt 17 310 kvadratmeter.

De förvärvade bostäderna i framväxande Brogårdsstaden i Upplands-Bro omfattar ett fullt uthyrt bostadskvarter med stomme och fasad i trä. Kvarteret har en uthyrbar yta om 6 065 kvadratmeter fördelat över 112 hyreslägenheter. De färdigställdes i augusti 2022 och uppfördes med investeringsstöd.

#knivsta #magnolia bostad #nrep #upplands-bro
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0