Bostad
2 min lästid

Bostads-VD:n om krisen: "Värsta bakom oss"

28:e september 2023, 14:26
Bostads-VD:n om krisen:
Biljana Pehrsson. Fotograf: Melinda Rönnberg.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Pehrsson, tidigare VD för Castellum, har märkt av utmaningar när Nordr förlorade nästan tre miljarder i försäljningsintäkter förra året. Men det senaste kvartalet visar en tydlig återhämtning med ökad försäljning.

– Första kvartalet i år sålde vi 25 procent av det vi hade sålt första kvartalet året innan. Men under andra kvartalet i år har vi sålt 55 procent, så det går åt rätt håll, säger hon till DI.

Samtidigt har antalet byggstarter minskat med nästan 40 procent på nyproduktionsmarknaden under det senaste året. Detta oroar Pehrsson, särskilt med tanke på den ökande befolkningen.

För att möta utmaningarna planerar Nordr att öka sin försäljning och byggstart av fler projekt, inklusive förvärvet av bostadsutvecklaren Folkhem, som Branschaktuellt rapporterat om i dagarna.

Pehrsson tror på träbostäder som en framtida trend och hoppas att fler kommer att välja sådana projekt. Hon betonar vikten av räntegarantier för att locka osäkra köpare. Nordr har också säkrat räntan och hoppas på en stabiliserad marknad med den sista förväntade räntehöjningen under hösten.

– Vi hoppas att vi ser den sista räntehöjningen under hösten. Inflationen är ju på väg ned, vi märker att byggpriserna har kommit ned lite grann, så nu börjar saker och ting utvecklas åt rätt håll.  Jag tror att vi har det värsta bakom oss.

#bostadsbyggande #nordr
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0