Bostad
2 min lästid

Smällkaramellen: Nrep blir huvudägare i Klövern

3:e juli 2023, 09:32
Smällkaramellen: Nrep blir huvudägare i Klövern
Rickard Langerfors, bostadschef på Nrep. Bildkälla: Nrep / ALM Equity.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Ägare och säljare av aktierna är Corem, ALM Equity och Broskeppet Bostad. Affären innebär att Nrep allokerar cirka sex miljarder kronor, varav tre till fyra miljarder kronor kommer att investeras genom nyemissioner. Målet är att inom några år nå upp till 2 000-3 000 byggstarter per år och därmed bli en av de ledande bostadsrättsutvecklarna i Sverige, skriver Nrep i ett pressmeddelande.

Klövern har portfölj av byggrätter för över 20 000 bostäder, framför allt i Stockholm och Mälardalen.

– Vi ser stor potential i Klövern som bolag. Genom att kombinera den imponerande bostadsportföljen med vår expertis och finansiella styrka vill vi fortsätta att utveckla Klövern till en stark aktör som påverkar hela branschens utveckling. Tillsammans med Klöverns övriga ägare ser vi fram emot att expandera bolaget. Detta samarbete öppnar upp möjligheter att skapa tillväxt och långsiktiga värden för våra investerare, bostadsbranschen och de personer som vi bygger nya hem åt, säger Rickard Langerfors, bostadschef på Nrep.

“Säkerställer stabil finansiering”

Nrep är en del av den nya investeringsplattformen Urban Partners, som har en vision att lösa utmaningarna med urbanisering. Koncernen består av fyra vertikaler, inklusive fastighetsinvesteraren Nrep, riskkapitalbolaget 2150, kreditspecialisten Velo Capital och private equity-bolaget Luma Equity. Tillsammans förvaltar de tillgångar på totalt 20 miljarder euro.

Förvärvet av Klövern sker genom Nreps senaste fond i Nordic Strategies-serien, NSF V. Fonden blev kraftigt övertecknad och stängdes som Europas största value-add fastighetsfond med cirka 41,5 miljarder kronor i kapital.

Tillträdet förväntas ske i mitten av augusti 2023.

– Genom att få Nrep som ny huvudägare i Klövern säkerställer vi en stabil finansiering för bolagets fortsatta expansion tillsammans med en kunnig och erfaren fastighetsinvesterare. Det ger oss möjlighet att bygga Klöverns omfattande portfölj av byggrätter, säger Patrik Essehorn, ordförande i Klövern.

Klöverns ambition är att starta produktionen av cirka 800 bostäder redan 2023.

#alm equity #bostadsbyggande #broskeppet #broskeppet bostad #corem #corem property group #klövern #nrep #urban partners
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0