Bostad
2 min lästid

Skebo uppför över 100 bostäder

27:e juni 2023, 09:39
Skebo uppför över 100 bostäder
En översikt av hur det är tänkt att de nya bostäderna placeras. Bildkälla: Skebo.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Det blir också första gången på 30 år som Skebo bygger radhus och den entreprenör som bolaget avser att skriva kontrakt med är Contractor Bygg.

– Vi är glada över att vi kan fortsätta vår satsning i Kåge som vi ser är en populär ort. Radhus är dessutom ett sätt att bo som vi tror mycket på även som hyresrätt, säger Harriet Classon, styrelseordförande i Skebo.

Området Sörbyn ligger centralt med direkt närhet till affär, hälsocentral och med naturen runt hörnet. Skebo kommer att bygga ett helt nytt bostadsområde med blandad bebyggelse av både punkthus med hyreslägenheter och fristående radhus.

Det blir fyra punkthus som består av fem våningar vardera. Storleken på lägenheterna blir blandad, ungefär 60 procent blir 2 rum och kök, 30 procent 3 rum och kök och 7 procent fyra rum och kök.
Radhusen kommer att byggas i längor med fem rum och kök, fördelade över två plan.

– Boytan kommer att vara cirka 115 kvadratmeter vilket passar perfekt för familjer. Med de här radhusen så bidrar vi med en eftertraktad boendeform som samtidigt har fördelar som att hyresgästen inte behöver ta lån för at kunna bo, säger Helena Markgren, VD på Skebo.

Byggstart i slutet av året

Området planeras få stora grönområden mellan husen, med plats för lek, planteringar och umgänge.

Efter en upphandling står det också klart att Contractor lämnade det mest fördelaktiga anbudet, vilket innebär att de är den entreprenör som Skebo tänker samarbeta med i projektet. Arbetet med projekteringen kommer att starta direkt och byggstart blir i slutet av 2023. Husen väntas vara klara början av år 2025.

– Vi ser fram emot att sätta spaden i marken och är glada att vi får förverkliga ett nytt bostadsområde tillsammans med Skebo. Det blir ytterligare ett steg på vägen i att bygga ett levande Norrland, säger Kurt Nyström, VD på Contractor Bygg i Skellefteå.

#contractor #skebo
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0