Byggindustrin Bostad
1 min lästid

CBRE IM köper 350 bostäder från Sveaviken

19:e juni 2023, 09:36
CBRE IM köper 350 bostäder från Sveaviken
Flygbild över Barkarby. Bildkälla: Järfälla kommun.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Fastigheten omfattar totalt 16 874 kvadratmeter, varav 350 lägenheter, 105 parkeringsplatser, samt kommersiella lokaler på 2 547 kvadratmeter i markplan.

Fastigheten är centralt belägen i Barkarbystaden, Järfälla. Det växer till ett nytt distrikt med plats för över 14 000 bostäder, tusentals jobb, utbildningsanläggningar, ett nytt sjukhus, hotell, handel, tjänster, sport och kultur.

Barkarbystaden blir en framtida knutpunkt för kollektivtrafiken i nordvästra Stockholm med ny tunnelbanestation, bussar, pendeltåg och regionaltåg.

Inledningsvis kommer fastigheterna att förvaltas av Sveaviken Bostad.

– CBRE IMs långsiktiga perspektiv som fastighetsinvesterare med stort fokus på miljömässig och social hållbarhet bådar gott för framtida förvaltning och hyresgäster Vi är också mycket stolta över att ytterligare en välrenommerad investerare bekräftar kvaliteten på våra hållbara fastigheter. Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete med CBRE IM, säger Pär Thomaeus, VD för Sveaviken Bostad.

JLL har varit transaktionsrådgivare och Walthon Advokater har bistått Sveaviken Bostad med juridisk rådgivning i transaktionen.

Sveaviken Bostad räknar med att fastigheten kommer att överlåtas i slutet av juni.

Sveaviken är ett helägt dotterbolag till SIBS AB.

#cbre #cbre im #jll #sibs #sveaviken
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0