Byggindustrin Bostad
2 min lästid

Sibs bidrar med över 2 000 lägenheter i Saudi

24:e maj 2023, 12:20
Sibs bidrar med över 2 000 lägenheter i Saudi
Bildkälla: Sibs.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Neom är ett av världens största urbaniseringsprojekt och kommer enligt planen att bli ett centrum för världsledande innovation.

Sibs har undertecknat ett kontrakt som omfattar 2 174 bostäder fördelade på 35 byggnader, avsedda för dem som arbetar med planering, teknik och konstruktion av Neom. Projektets placering är i det primära personalboendet och kontorsklustret i Neom.

Sibs levererar nyckelfärdiga byggnader från en färdigställd bottenplatta och uppåt. Hela projektet kommer att levereras och tas i drift senast Q3 2024.

Byggnaderna är anpassade i detalj för att uppfylla NEOM:s bestämmelser och är utformade för framtida flyttning om det behövs på andra platser när NEOM-projektet fortskrider i andra regioner.

– Vi är mycket stolta över att ha tilldelats det här kontraktet och även glada över att få vara en del av utvecklingen av Neom. Vår betydande kapacitet och vår förmåga att anpassa system och produktion till olika bestämmelser, klimat och behov har alla varit avgörande i processen. Att SIBS har valts som leverantör till Neom är en tydlig bekräftelse på att vi har den kompetens och leveransstyrka som få i världen kan mäta sig med. Vi ser fram emot att bidra till utvecklingen av Neom som ett internationellt nav för bland annat innovation, affärsverksamhet och hållbar utveckling, säger Erik Thomaeus, VD för Sibs.

Läs även:

Drönare avslöjar: Bygger AI-stad i öknen
2:a november 2022
Byggindustrin
Drönare avslöjar: Bygger AI-stad i öknen
Kronprinsen: “Ett nytt sätt att leva”.
#neom #saudiarabien #sibs
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0