Bostad
1 min lästid

Utvecklar 1 000 bostäder i Partille

16:e maj 2023, 13:00
Utvecklar 1 000 bostäder i Partille
Bildkälla: Svenska Hus.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Roligt att äntligt komma i gång med projektet. Partille är en stadsdel där vi idag äger ett flertal fastigheter och utvecklingen är ett led i att skapa en helt ny förstad, säger Henrik Sjölin, Fastighetsutvecklingsansvarig i Göteborg.

Det nya bostadsområdet ligger mitt i ett etablerat centrumläge med Partille Arena, livsmedelsaffärer, gym och annan väl fungerande centrumverksamhet och kollektivtrafik.

Planarbetet startade nu i december 2022 och ska vara färdigt 2025. Just nu pågår parallella uppdrag med fyra utvalda arkitektkontor vilka kommer att utvärderas till hösten.

– Läget är perfekt och projektet är en fantastisk möjlighet. Det är en stor fastighet med gigantisk potential. Det är pusselbiten som har saknats i centrum. Projektet kommer att förflytta Partille från förort till förstad, fortsätter Henrik Sjölin.

-Området ligger strategiskt och blir en naturlig fortsättning på utvecklingen i centrum. Förutom att möjliggöra för stadskvarter ska vi även utnyttja läget vid Säveån som en kvalitét i stadsmiljön säger Karin Börjesson, Planarkitekt på Partille kommun.

#partille #svenska hus
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0