2018-06-05 Trendbrott: växande intresse för nyproduktion https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/06/bjurfors-lagenheter.jpg

Trendbrott: växande intresse för nyproduktion

Bildkälla: Bjurfors
Bildkälla: Bjurfors
Bostad

Under hösten och början av våren var intresset från nyproduktion lägre, men nu har intresset ökat igen, kommenterar mäklare från fastighetsmäklaren Bjurfors.

Under maj har försäljningen av 63 studentlägenheter i bostadsrättsform genomförts. Bjurfors lyfter lägenheterna som ett exempel. Enligt Bjurfors är det en del av ett trendbrott; intresset för nyproduktion har ökat.

– Vi på Bjurfors upplever ett generellt ökat intresse för nyproduktion sedan början av våren, det kan mycket möjligt vara starten på en trend. Med rätt erbjudande, riktat till rätt målgrupp finns det väldigt goda förutsättningar för nyproduktion i Göteborgsområdet framöver, säger Marcus Cyrillus, försäljningschef Nyproduktion på Bjurfors i ett pressmeddelande.

Överraskande stort

Alla lägenheter utom en är ettor, med en snittyta på 27 kvadratmeter. Priserna varierar beroende på läge i huset och ligger på mellan 1 465 000 och 2 400 000 kronor. Bakom idén och projektet står Tornstaden och Fredrikssons Förvaltning.

Intresset för lägenheterna på Volrat Thamsgatan var överraskande stort, skriver Bjurfors.

– När vi öppnade upp för att ställa sig i digital kö så var trycket riktigt stort där vi registrerade över 1 500 klick i minuten. På nolltid hade 180 personer ställt sig i digital kö. Den första dagen bokades 21 köpare in till avtalsskrivning och på bara fem arbetsdagar hade samtliga lägenheter sålts, säger Marcus Cyrillus vidare.

Hårda krav

Det råder stor konkurrens om hyresrätter och kravet på bostadsrättsköpare att kunna betala 15 procent av priset kontant har gjort att många unga har svårt att få in en fot på bostadsmarknaden.

– Det är glädjande att kunna erbjuda studenter en väg in på bostadsmarknaden med prisvärda mindre lägenheter. Inte minst eftersom vi vet att ungas möjlighet att komma in på bostadsmarknaden är den överlägset viktigaste valfrågan kopplad till bostadsmarknaden bland göteborgarna*, säger Marcus Cyrillus.

 

*Det visar en ny SIFO-undersökning beställd av Bjurfors där fyra av tio respondenter (39 %) svarade att ”Förbättra möjligheten för unga att komma in på bostadsmarknaden” var den viktigaste valfrågan kopplat till bostadsmarknaden. Näst flest svarande ”Förbättra rörligheten på bostadsmarknaden genom lägre flyttskatter” (23 %), följt av ”Öka bostadsbyggandet” (21 %)

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!