Bostad
1 min lästid

Svenska Nyttobostäder planerar försäljning

4:e april 2023, 10:18
Svenska Nyttobostäder planerar försäljning
Bildkälla: Svenska Nyttobostäder.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Projektet omfattar försäljning av 204 yteffektiva bostadsrätter om 1 och 2 RoK med planerad inflyttning i månadsskiftet september/oktober 2023.

Lignum är en av de fastigheter som Svenska Nyttobostäder ska tillträda framöver. Enligt den tidigare planen skulle Lignum bli en förvaltningsfastighet i Svenska Nyttobostäders bestånd. Bolaget gör nu bedömningen att det är mer fördelaktigt att sälja lägenheterna som bostadsrätter till privatmarknaden.

– Vi ser en stor potential i att vända oss till privatmarknaden för denna fastighet. Lignum är beläget vid Telefonplan nära Stockholm City. I nuvarande marknadsläge ser vi alternativet att upplåta lägenheterna som bostadsrätter som det mest ekonomiskt fördelaktiga. Vi gynnas av att vi har en flexibilitet i vårt bestånd av fastigheter och projekt och vi kommer kontinuerligt att utvärdera olika lösningar för att aktivt optimera innehavet med målsättningen att maximera värdeskapandet, säger Fredrik Arpe tf. VD på Svenska Nyttobostäder.

Genomförandet av en försäljning av Lignum som bostadsrätter till privatmarknaden förutsätter att finansiering erhålls och att Svenska Nyttobostäder uppnår en ännu ej fastslagen försäljningsgrad.

#stockholm #svenska nyttobostäder #telefonplan
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0