Bostad
1 min lästid

NCC får renoveringsorder i Botkyrka

4:e april 2023, 07:11
NCC får renoveringsorder i Botkyrka
Bildkälla: NCC.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

NCC ska på uppdrag av Botkyrkabyggen renovera 158 lägenheter i Fittja i södra Stockholm. Projektet är ett nytt delprojekt inom ramen för NCC:s strategiska partnerskap med Botkyrkabyggen och ordervärdet uppgår till cirka 50 miljoner kronor.

2016 inledde NCC ett strategiskt partnerskap med Botkyrkabyggen. Samarbetet fortlöper och NCC har nu fått i uppdrag att renovera ytterligare 158 lägenheter i området.

– Tillsammans med Botkyrkabyggen har vi nu renoverat nästan 1 000 lägenheter i Fittja. Vi är glada över förtroendet att fortsätta arbetet med denna tredje etapp som omfattar renovering av 158 lägenheter fördelade i sju hus på Krögarvägen, säger Patrik Bengtsson, projektchef, NCC Building Sverige.

Projektet omfattar renovering av badrum och wc. Det kommer även att genomföras byte av elsystem i lägenheterna samt mindre åtgärder i samtliga kök. Hyresgästerna kommer att bo kvar i bostäderna under tiden arbetet utförs.

– I det här projektet har vi stort fokus på hyresgästerna som under arbetets gång bor kvar i bostäderna. Lägenheterna vi renoverar är byggda under 70-talet och närmar sig sin tekniska livslängd. Arbetet inleds i april och kommer att pågå i cirka 1,5 år, säger Martin Hagberg, produktionschef, NCC Building Sverige.

#botkyrka #botkyrka kommun #botkyrkabyggen #ncc
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0