Bostad
2 min lästid

Veidekke bygger åt Wihlborgs i Göteborg

16:e mars 2023, 08:05
Veidekke bygger åt Wihlborgs i Göteborg
Bildkälla: Veidekke.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Det blir i Kviberg i Östra Göteborg, där man kommer bygga 50 små hyresrätter som riktar sig till unga vuxna och studenter.

– Kviberg är ett område som har expanderat kraftigt de senaste 10 åren. Idag är det ett attraktivt bostadsområde med affärsverksamheter och skola, där vi kompletterar området med 50 nya hyresrätter, säger Barbora Danese Pohorela, projektchef på Willhem.

Willhem förvärvade byggrätten vid Kvibergs vandrarhem redan för två år sedan. Ett år senare sökte man bygglov och nu tas alltså det första spadtaget.

– Det känns roligt att vi är igång och att vi har med oss Veidekke som totalentreprenör. Vi är också glada över att kunna erbjuda hyresrätter med bra standard i ett attraktivt läge till unga vuxna som söker sin första lägenhet, säger Barbora Danese Pohorela.

– Vi är jätteglada över att tillsammans med Willhem AB bygga attraktiva hyresrätter i Kviberg. Vi har stor erfarenhet av att bygga bostäder och jag känner mig trygg med att vi kommer leverera ytterligare ett fint projekt med högt miljöfokus, säger Christer Carlberg, arbetschef på Veidekke Bygg Väst.

De nya lägenheterna byggs intill Kvibergs kasern och det fem våningar höga huset blir i tegel, med plåttak och plåtdetaljer, för att smälta in i den omkringliggande miljön. Totalt kommer huset att rymma 50 smålägenheter på 24-53 kvadratmeter, fördelat på 1:or, 1,5:or och 2 rum och kök.

Lägenheterna planeras stå klara för inflyttning vid årsskiftet 2024/2025 och uthyrningen påbörjas sommaren 2024.

#veidekke #wihlborgs
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0