Bostad
1 min lästid

Trendbrottet: Bostadspriserna stiger i landet

8:e mars 2023, 08:33
Trendbrottet: Bostadspriserna stiger i landet
Bildkälla: SkandiaMäklarna.
Christopher Blanck Christopher Blanck
Like 0

Bostadsrättspriserna gick under februari upp med en procent i hela riket. Den största uppgången syns i centrala Göteborg där priserna ökade med två procent den senaste månaden. I centrala Stockholm gick priserna upp en procent och i centrala Malmö var priserna oförändrade.

– Ett varierande utbud och färre transaktioner bidrar till att priserna stabiliseras. Men det är även tydligt att den största osäkerheten kring räntor och elkostnader är förbi. Allt fler av dem som har velat flytta men avvaktat börjar nu känna sig säkrare i att ge sig ut på bostadsmarknaden, säger Andreas Moritz, VD på SkandiaMäklarna, i ett pressmeddelande.

Även villapriserna har stabiliserats över hela landet. I riket som helhet var priserna för villor oförändrade under februari månad. Detsamma gäller Stor-Stockholm. I Stor-Göteborg och Stor-Malmö gick villapriserna upp en procent. Under det senaste året har villapriserna gått ner tretton procent enligt månadens statistik.

– Köpare och säljare möter varandra i större utsträckning, parallellt med en ökad förståelse och acceptans för kommande ränteökningar och även höga elkostnader. Vår prognos är att priserna nu kommer ligga kvar på en stabil nivå under en tid framöver, säger Andreas Moritz, VD på SkandiaMäklarna.

#bostadsmarknaden #skandiamäklarna
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0