Bostad
2 min lästid

Duo får markanvisning i södra Stockholm

12:e december 2022, 10:23
Duo får markanvisning i södra Stockholm
Johan Knaust, K2A. Bildkälla: Sweden Green Building Council.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

De nya bostäderna och gemensamma lokalerna avses byggas i trä och projektet planeras att genomföras i samarbete med arkitektkontoret Arkitema.

– Det är glädjande att Stockholms stad väljer att gå vidare med det här projektet med klimatsmarta bostäder och tydligt fokus på social hållbarhet. För K2A:s del blir det ytterligare ett viktigt projekt i vår byggportfölj inför framtiden. Stockholm är vår viktigaste marknad och att redan nu kunna planera för ytterligare ett Stockholmsprojekt som kan startas under senare halvan av 2020-talet är mycket positivt för vår långsiktiga tillväxt, säger Johan Knaust, VD på K2A.

– Vi på Granitor Properties brinner för att utveckla stadsmiljöer där människor trivs och känner sig trygga, därför gläds vi mycket åt att Stockholm Stad vill vidareutveckla vårt förslag i Rågsved. Detta projekt är extra givande för här samarbetar vi både nära en engagerad arkitekt och en kunnig byggherre med stor vana av förvaltning. Vi ser fram emot att förverkliga vårt koncept med fokus på flera dimensioner av hållbarhet, säger Johan de Besche, affärsutvecklingschef på Granitor Properties i Stockholm.

Erfarna utvecklare i Stockholm

Det här är den tredje markanvisningen som K2A får i södra Stockholm under 2022. Tidigare i år har K2A fått en markanvisning intill tunnelbanestationen Sätra och en markanvisning kopplad till utvecklingen av Örbystråket i stadsdelen Stureby/Örby.

För Granitor är detta sjätte markanvisningen i Stockholms stad under de senaste åren, men den första i området. Granitor har sedan tidigare arbetat med detaljplaner i bland annat Norra Djurgårdsstaden och Årstafältet. En viktig del av projektet kommer att bli delaktigheten från de boende genom engagemang under hela processen.

– Det här ska byggas tillsammans med människorna i Rågsved. Det är precis så här god arkitektur blir till; i skärningspunkten mellan människor, kultur och bostad, och vi ser mycket fram emot arbetet, säger Kristina Peters, VD på ansvarig arkitekt Arkitema Sverige,

#arkitema #granitor #k2a #rågsved #stockholm
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0