Bostad
2 min lästid

Ikano Bostad utvecklar i Rågsved

11:e december 2022, 06:00
Ikano Bostad utvecklar i Rågsved
I veckan startade detaljplanen för Stockholms stads utveckling av Rågsved där Ikano Bostad planerar att bygga 63 hyresrätter. Visionsbild: Brunnberg och Forshed.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Hyresrätterna är en del av Stockholms stads utveckling av Rågsved och i veckan startade samrådet för detaljplanen.

– Det är väldigt roligt att det nu är dags att presentera vårt fina förslag för allmänheten! Vi ser framemot att bygga fler bostäder och göra det möjlig för fler att upptäcka och flytta till Rågsved, säger Mikael Berg, fastighetsutvecklingschef på Ikano Bostad.

Ikano Bostads 63 hyresrätter är en del av Stockholms stads planer att öka variationen av bostäder i området genom att bygga cirka 430 bostäder.

Det kommer att bli både bostadsrätter och hyresrätter. Utöver att bygga nya bostäder kommer det bli olika typer av verksamheter i husens bottenvåningar och en utbyggnation av områdets förskola. Fokus ligger också på att stärka tryggheten och trivseln i området och utveckla parken Rågdalen med aktiviteter och mötesplatser för olika åldrar.

Samrådsprocess inledd

Ikano Bostad har sedan tidigare cirka 1 700 hyresrätter i Hagsätra och Rågsved och har ett stort socialt engagemang i området.

– Vi har funnits i Rågsved i snart 20 år och planerar att vara kvar här minst lika länge till. Vi gjorde vårt första förvärv 2005 och efterhand som bostäderna blir klara kommer vi att fortsätta att långsiktigt äga och förvalta dem som en del av vårt bestånd i Hagsätra och Rågsved, säger Mikael Berg.

Detaljplanen är en del av Stockholms stads större satsning Fokus Hagsätra Rågsved. Nu startar samrådet för utvecklingen av området längs Bjursätragatan som kommer att pågå mellan den 6 december fram till den 3 februari nästa år.

#ikano #ikano bostad #rågsved #stockholm
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0