Bostad
1 min lästid

Riksbyggen köper mark – uppför 170 bostäder

21:a november 2022, 12:10
Riksbyggen köper mark – uppför 170 bostäder
Vätterns strand. Bildkälla: Riksbyggen.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Området kommer att bebyggas i etapper med en preliminär första byggstart 2026.

– Det känns fantastiskt roligt att Riksbyggen kan bidra med nya bostäder med stort fokus på hållbarhet i ett mycket attraktivt läge i Motala. Kommunen har i en ny översiktsplan prövat lämpligheten i att bygga bostäder på platsen. På Riksbyggen ser vi nu fram emot att tillsammans med kommunen vara med och bidra till Motalas tillväxt, säger Michaela Rydlinmark, affärsutvecklare, Riksbyggen Bostad Östergötland/Nyköping.

Vill börja bygga 2026

Visionen är att skapa ett område med en blandning av villor, radhus och flerfamiljsbostäder. De nya bostäderna får närhet till skog och natur, vatten och kommunikationer, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Vi tror att området framför allt kommer att locka unga familjer och personer som befinner sig mitt i livet. Vi vänder oss till de som redan bor i Motala med omnejd men vi tror också att området kommer att intressera de som bor i närliggande kommuner som Vadstena, Linköping och Borensberg, säger Michaela Rydlinmark.

Utvecklingen av området kommer att ske i etapper under lång tid.

– Om allt går enligt plan räknar vi med att kunna sätta spaden i marken 2026 med en planerad första inflyttning 2027, säger Michaela Rydlinmark.

#motala #riksbyggen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0