Byggindustrin Bostad
2 min lästid

Vattenfall erbjuder energismarta råd till villaägare

2:a maj 2018, 14:41
Vattenfall erbjuder energismarta råd till villaägare
Rick Tariq Khan, Vattenfall, presenterar erbjudande om energismarta råd till villaägare. Bildkälla: Vattenfall
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Vattenfall inleder ett samarbete med Villaägarnas Riksförbund. Det innebär att 324 000 hushåll kan få energismarta råd om hur de kan få bättre energilösningar i hemmet.

Vattenfall och Villaägarnas Riksförbund vill att villaägare ska få kostnadsfri rådgivning om hur de kan energieffektivisera hemmet. Det är genom ett nytt samarbete parterna emellan som 324 000 svenska hushåll kan ta del av.

Energismarta lösningar minskar koldioxidutsläpp

Det villaägare kan få råd om är hur de kan minska koldioxidutsläpp. Det är genom bland annat solceller, smarta elmätare, värmepumpar och laddlösningar.
– Många är osäkra på vad olika energilösningar inne­bär och hur man ska tänka. Utifrån individuella energibehov kommer Villaägarnas medlemmar nu att få denna rådgivning kostnadsfritt från Vattenfalls experter på området, säger Rick Tariq Khan, chef energilösningar privatmarknad Vattenfall, i ett pressmeddelande.

En del av ett fossilfritt Sverige

Erbjudandet började gälla från och med den 1 maj och samarbetet bygger på Vattenfalls mål att Sverige ska bli fossilfritt inom en generation.
– Vi inleder ett strategiskt samarbete inom energiområdet och Vattenfall känns som en bra part med tanke på deras tydliga hållbarhetsstrategi. Med samarbetet får medlemmarna kvalificerad energirådgivning och konkurrenskraftiga erbjudanden, men även kunskap och stöd i hur de själva kan bidra till ett hållbart samhälle, säger Marcus Lindström, chef för medlemsförmåner hos Villaägarna, i pressmeddelandet.

#energismart #hållbarhet #solceller #värmepumpar #vattenfall #villa #villaägarnas riksförbund
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0