Bostad
1 min lästid

Bonava säljer dotterbolag i Ryssland för miljardbelopp

9:e oktober 2022, 12:37
Bonava säljer dotterbolag i Ryssland för miljardbelopp
Foto: Pressbild/Bonava
Redaktionen Redaktionen
Like 0

Bonava har tecknat ett avtal med ryska G-Group. Bolaget är ett fastighetsutvecklingsbolag främst verksamma i Kazan men de är även aktiva i S:t Petersburg.

Resultateffekten av avyttringen om cirka -0,1 till -0,3 MDSEK, kommer att redovisas när transaktionen slutförs, vilket förväntas ske inom sex månader skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Transaktionen är villkorad av dels att tillstånd erhålls från myndigheter, dels godkännande från banker och motparter avseende köparens övertagande av de utställda garantierna från Bonava AB, vilka uppgår till 5,2 MDRUB.

All verksamhet upphör i Ryssland

Transaktionen beräknas att slutföras inom sex månader, då villkoren är uppfyllda och då upphör även all Bonavas verksamhet i Ryssland och alla åtaganden kommer att övertas av köparen.

– Beslutet att lämna Ryssland fattades mot bakgrund av den geopolitiska situationen. Det har varit viktigt att finna en lösning som tar hänsyn till säkerheten för våra anställda, våra kunder och verksamheten i sin helhet och med försäljningen har vi beaktat detta, säger Peter Wallin, VD och koncernchef, Bonava.

#bonava #ryssland
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0