Bostad
1 min lästid

Fler bostadshus kan få kameraövervakning

27:e april 2018, 09:15
Fler bostadshus kan få kameraövervakning
Kameraövervakning kan bli allt vanligare i bostdsrättsföreningar. Foto: Creative Commons.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Allt fler bostadsrättsföreningar kan införa kameraövervakning. Detta efter ett förslag från regeringen, som ska underlätta överbevakningen i gemensamma utrymmen.

Ovälkomna gäster i gemensamma utrymmen som garage eller trappuppgångar har länge varit ett problem. Det skriver SBC, Sveriges Bostadsrättscentrum, i ett pressmeddelande idag.
Regeringen föreslår nu att bostadsrättsföreningar ska ges ökade möjligheter till användning av kameraövervakning. Rent specifikt ska lagen möjliggöra övervakning i utrymmen som löper större risk för brott.

Ökad möjlighet för kameraövervakning i garage

– Kravnivån som tidigare funnits kommer att ligga kvar när det gäller utrymmen i fastigheten, såsom bostadsrättsföreningar. Det är när det kommer till exempelvis gemensamma större garage som det kan yttra sig annorlunda gentemot idag. Finns det problem med brott och förstörelse av bilar i ett gemensamt garage kommer det finnas större möjligheter till att sätta upp kameror för bevakning, säger Nina Wahlberg, Affärsområdeschef Teknisk förvaltning på SBC, i pressmeddelandet.

 

#brott #kameraövervakning #sbc #stöld #sveriges bostadsrättscentrum
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0