Bostad
1 min lästid

Löfbergs och Färjestad satsar i Karlstad

22:a september 2022, 07:57
Löfbergs och Färjestad satsar i Karlstad
Löfbergs Fastigheter satsar vid hockeyarenan i Karlstad. Bildkälla: Löfbergs Fastigheter.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Totalt handlar det om en yta på cirka 100 000 kvm som kommer att byggas i etapper under en tioårsperiod.

– Den totala ytan för bostäder ligger på knappt 70 000 kvm, fördelat på både hyres- och bostadsrätter. Det här blir alltså ett rejält tillskott av attraktiva bostäder som stärker Karlstads utveckling och attraktionskraft, säger Tomas Rhöse, vd på Löfberg Fastigheter.

Fyra aktörer samarbetar

Satsningen är ett samarbete mellan en rad etablerade aktörer med stor erfarenhet av att utveckla nya stadsdelar i Karlstad. De fyra huvudintressenterna är Löfberg Fastigheter, Färjestad BK Fastighet, NWT Gruppen och Paritt.

– Det här är aktörer som delar ambitionen att bidra till en positiv och hållbar utveckling i Karlstad, och som har stor erfarenhet av liknande satsningar som till exempel Löfbergs Arena, Mitt I City, Karlstad CCC, Bryggudden och Tullholmsviken. Det skapar goda förutsättningar för att vi ska kunna göra något riktigt bra tillsammans, säger Tomas Rhöse.

Löfberg Fastigheter är ett familjeägt fastighetsbolag som förvaltar och utvecklar fastigheter i Karlstad med omnejd. Löfberg Fastigheter är en del av Bröderna Löfberg som även äger Kafferosteriet Löfbergs.

#färjestad #karlstad #löfbergs
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0