Byggindustrin Bostad
2 min lästid

NCC får order om 260 miljoner

29:e augusti 2022, 13:32
NCC får order om 260 miljoner
Illustration: NREP.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

NCC och fastighetsägaren NREP bygger sedan tidigare två etapper med bostäder i området och den tredje etappen som partnerna nu tecknat avtal om är i princip identisk med tidigare. Byggnaderna som uppförs får mellan fyra och nio våningar och i uppdraget ingår också att bygga en innergård och ett parkeringsgarage. Totalt kommer området bestå av 620 lägenheter när det är färdigställt.

‒ I det här projektet har vi haft möjlighet att vara involverade i ett tidigt skede där vi tillsammans med NREP har tagit fram planer för hur området ska byggas. Det har borgat för en smidig byggprocess. När vi byggt projektet i olika etapper har vi även kunnat optimera processen längs vägen, säger Catarina Molén-Runnäs, affärsområdeschef NCC Building Nordics i ett pressmeddelande.

Projektet har flera lösningar för att minska koldioxidutsläppen, t ex ska uppvärmning av bostäderna ske med förnybar energi och kvarteret ska LEED Gold-certifieras.

– Det har varit ett nöje att arbeta med NCC i det här projektet, vilket betyder mycket för oss. När det är färdigt kommer kvarteret att ha ett väl avvägt utbud av service till de boende och där gemenskap och hållbarhetsvärden står i centrum. Vi ser verkligen fram emot att fortsätta utveckla omgivningen runt Niittykumpus tunnelbana, säger Antti Toropainen, investeringschef, NREP.

Byggstart av den tredje fasen sker omgående och beräknas vara färdigställd sommaren 2024. Uppdraget är en utförandeentreprenad om cirka 260 miljoner kronor och orderregistreras i tredje kvartalet 2022 i NCC Building Nordics.

#byggnationer #esbo #ncc #nrep
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0