Bostad
2 min lästid

NCC bygger i Norrköpings nya stadsdel Inre hamnen

14:e april 2022, 07:41
NCC bygger i Norrköpings nya stadsdel Inre hamnen
Inre hamnen. Bild: Norrköpings kommun
Redaktionen Redaktionen
Like 0

Inre hamnen är ett av Norrköpings största stadsutvecklingsprojekt någonsin där NCC nu ska bygga ett bostadshus med 69 hyreslägenheter. Uppdraget är en totalentreprenad med ett ordervärde som uppgår till cirka 110 miljoner kronor.

– I bästa söderläge vid kanalen kommer vi uppföra ett hus ritat av Elding Oscarson arkitekter. Grundtanken är att skapa attraktiva lägenheter med utsikt mot vattnet och den lummiga innergården. Vi har valt att bygga med oförvanskade material med mycket hög kvalitet och på sikt kommer huset kläs med klättrande grönska. Vi har arbetat med förberedelserna sedan 2014 och ser nu mycket fram emot att komma igång tillsammans med NCC, säger Carl-Fredrik Grönhagen, vd Mannersons, i ett pressmeddelande om projektet.

Huset uppförs intill kanalen med solvända terrasser till samtliga lägenheter som kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad nivå Silver. Fasaden byggs av betongelement med en färdig yta som får inslag av växtlighet och kopparplåt. I markplan placeras tre verksamhetslokaler och utomhus skapas en gemensam innergård.

Hamnen ska förvandlas från ett område med industrier och hamnverksamhet till en ny stadsdel med bostäder, service- och arbetsplatser samt restauranger, när den står klar år 2028.

– NCC har varit med från start i utvecklingen av Inre hamnen och därför känns det extra roligt att vi får i uppdrag att bygga även bostäder, säger Camilla Einarsson, affärschef NCC Building Sweden.

Markarbeten påbörjas under våren och bostäderna beräknas stå klara för inflyttning våren 2024.

#bostadshus #inre hamnen #ncc #norrköping #nybyggnation #stadsutveckling
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0