Bostad
2 min lästid

Klart för byggstart i Södra Värtahamnen

10:e februari 2022, 12:52
Klart för byggstart i Södra Värtahamnen
Visionsbild Värtahamnen. Pressbilder/Stockholm stad
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

I ett första läge kommer Stockholms stad att bygga Saltpiren, vilket är en förutsättning för att Bonnier Fastigheter ska kunna bygga kontorshuset Pirhuset som blir 24 våningar högt. Även Niam ska bygga i kvarteret, det handlar om kontorsprojektet Dockworks.

Målet är att omvandla Södra Värtahamnen till en levande stadsmiljö, med bostäder, kontor, en kajpromenad och ett stort trädäck. Den framtida Värtahamnen kommer att rymma cirka 20 000 arbetsplatser och ge plats för 5 000 boende.

Stockholms stad:

“Det här är en viktig del i utvecklingen av Norra Djurgårdsstaden där det nu kan byggas över 1 500 lägenheter och skapas 10 000 arbetsplatser. De nya byggnaderna kommer att utgöra en ny vattenfront och entré till Stockholm, med förbättrade kopplingar till andra stadsdelar”, säger Joakim Larsson (M), stadsbyggnadsborgarråd, Stockholms stad.

Bonnier Fastigheter:

“Det känns mycket bra att nu kunna påbörja arbetet med våra projekt Portalen och Pirhuset i Värtahamnen och därmed få bidra till Stockholms fortsatta utveckling. Vi har mycket höga ambitioner för dessa kvarter som på olika sätt utgör viktiga landmärken i den nya spännande och hållbara stadsdel som Värtahamnen nu påbörjar sin förvandling till. Vi har mycket lång erfarenhet från stadsutveckling i Stockholm, där vi funnits som fastighetsägare sedan 1856, som vi tar med oss i denna satsning”, säger Tomas Hermansson VD för Bonnier Fastigheter.

Niam:

Hans Lisserkers, Head of Project Development på Niam säger; ”Tillsammans med Stockholms Stad och övriga aktörer ser vi fram emot ett fortsatt gott samarbete under uppförandet av denna del av innerstaden som är ett av de sista stora citynära stadsutvecklingsområdena. Vid färdigställandet kommer stadsdelen bli en levande mötesplats mellan individer och människor med genomgående stort fokus på hållbarhet. Med inspiration från områdets industriella arv kommer Niam bidra med moderna, hållbara och flexibla kontorslokaler med ett stort serviceinnehåll utifrån morgondagens behov.”

#bonnier fastigheter #bostadsbyggande #byggnationer #byggprojekt #infrastruktur #niam #stockholm #stockholm stad #värtahamnen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0