Bostad
1 min lästid

Här bygger ABK 96 nya hyresrätter

19:e februari 2018, 10:50
Här bygger ABK 96 nya hyresrätter
96 hyreslägenheter byggs i Kristianstad. Illustration: Uulas Arkitekter AB
Hans Grindal Hans Grindal
Like 0

― På Stenskeppsvägen, mitt i nya Hammar bostadsområde i Kristianstad, ska vi tillsammans med NCC nu planera för att bygga kvarteret Stenskeppet, med hållbara hyresbostäder med hög kvalitet och gedigna materialval. Det blir ett bra komplement till staden som har ett behov av fler hyreslägenheter, säger Henrik Strand, vd, AB Kristianstadsbyggen.

Uppdraget är en totalentreprenad i två faser. I ett första skede ska parterna tillsammans planera, budgetera och projektera systemhandlingar i syfte att komma överens om en riktkostnad för uppdraget. Därefter sker byggnation.

Inglasade balkonger i bästa möjliga solläge

I projektet ska fem fyravåningshus med totalt 96 hyreslägenheter byggas. Husen är baserade på loftgångslösning med inglasade balkonger i bästa möjliga solläge, tegelfasader samt välplanerade och yteffektiva lägenheter. De 27 lägenheter som ligger på markplan har dessutom en egen uteplats. Projektet omfattar även markarbeten för att skapa en attraktiv utemiljö, med bland annat synligt dagvatten och gröna ytor.

– Nu fortsätter vi att bygga vidare i denna nya stadsdel i Kristianstad, säger Ulf Jönsson, affärschef NCC Building, som tidigare byggt radhus i Hammar.

Projekteringsarbetet påbörjas omgående. Byggstart planeras till slutet av 2018 och lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara under 2020.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0