Byggindustrin Bostad
1 min lästid

Credentia bygger nytt intill kommande tunnelbana

2:a december 2021, 10:19
Credentia bygger nytt intill kommande tunnelbana
Bostadsrätter i Barkarbystaden. Bostäderna har ingenting med nyheten att göra. Pressbild: Credentia.
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Credentia fortsätter att satsa i Barkarbystaden och bygger, förutom den första etappen Volt, ytterligare 145 Svanenmärkta bostadsrätter och lokaler för kommersiell verksamhet i gatuplan.

– Att Credentia investerar och bygger hållbara Svanenmärkta bostäder i Barkarbystaden innebär att vi tillsammans tar ett steg närmare målet om en klimatneutral stadsmiljö år 2030. Credentias bostäder kommer att bidra till en modern, hållbar och energifull stadsmiljö där människor i olika åldrar och skeenden i livet har möjlighet att hitta ett attraktivt boende, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Totalt bygger Credentia 181 Svanenmärkta bostäder i Barkarbystaden. Den första etappen Volt har enligt bolaget fått ett bra mottagande på marknaden och inflyttning planeras till första kvartalet 2022.

– Vi är samhällsbyggaren från småstaden som vill bidra till att skapa bestående värden i storstaden. Att vi kan verka och bidra med bostäder i expansiva Barkarbystaden i Järfälla är för oss ett sätt att utveckla både kommunen, länet och oss själva, säger Marc Micallef, regionchef, Credentia.

#barkabystaden #bostadsbyggande #byggnationer #credentia #järfälla kommun #miljö #stadsutveckling #stockholm
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0