Byggindustrin Bostad
2 min lästid

Här skimrar bygget i guld

16:e november 2021, 13:09
Här skimrar bygget i guld
Emilia Granberg Emilia Granberg
Like 0

I augusti 2019 togs första spadtaget till Drabanten – tre byggnader som byggts med en ambition för att ge människor guldkant i tillvaron. Nu, två år senare, håller de första hyresgästerna på att flytta in.

De tre huskropparna rymmer ett vård- och omsorgsboende, ett bostadsrättshus för personer som är 55+, och ett hyreshus för personer som är 65+. Det sistnämnda kommer att finnas i den högsta byggnaden som försetts med en takterrass på 19:e våningen. Totalt kommer 157 nya lägenheter att ha byggts vid projektets slut.

För att få byggnaderna att vävas samman har stort fokus lagts på sociala ytor, samt på fasaderna som klätts i handslagen plåt av guldskimrande tombak.

– Vi är väldigt glada att kunna erbjuda bostäder där gemenskap, rörelse och livsstil står i fokus. Ett guldskimrande boende som sätter en ny standard för både seniorbostäder och vård- och omsorgsboenden, säger Viktor Mandel, vd för Sveafastigheter som är byggherre för projektet.

Både hyreshuset och bostadsrättshuset har byggts på en två våningar hög sockel, och i sockeln ryms både lokaler, garage, cykelrum och förråd. Likaså kommer bottenplanenen på själva bostadshusen att rymma lokaler för gemenskap i området.

– De som bor i Drabanten kommer bland annat ha tillgång till gym, lounge, restaurang, relaxavdelning och takterrasser. Guldkant på tillvaron helt enkelt, avslutar Viktor Mandel.

 

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0