Bostad
2 min lästid

Spadtag i Borås för studenterna

14:e maj 2012, 07:57
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

I ett spektakulärt läge längst Viskans stränder, mitt i centrala Borås, växer Norra Europas textila campus Simonsland fram. AB Bostäder i Borås är med och förstärker området och Högskolan i Borås med 160 nya studentlägenheter i tre byggnader.

Två av dem byggs längs med Viskans stränder och en byggs över Viskan (ryggen mot Kungsbron). Nu tar vi det första spadtaget tillsammans med SKANSKA, Högskolan och Studentkåren för det nya området.

För AB Bostäder innebär de 160 nya studentlägenheterna på Simonsland att vi tillsammans med de 40 nyproducerade studentlägenheterna i Kvarteret Bifrost snart kan erbjuda högskolans studenter 200 lägenheter i ett fantastiskt läge. Båda kvarteren ligger nära både högskolan och de spännande verksamheterna i Simonsland. Dessutom är båda på behändigt avstånd till både Centrum och Knalleland.

– Efter de senaste studentlägenheterna som byggdes i Kvarteret Bifrost ser vi studentbostäderna på Simonsland som ett viktigt bidrag för att ytterligare stärka Borås attraktionskraft som studentstad, säger Bengt Engberg, affärsutvecklingschef på AB Bostäder i Borås.

Totalt blir det 160 lägenheter i tre byggnader i AB Bostäders Simonsland. Det första huset beräknas stå färdigt för inflyttning till höstterminen 2013 samtidigt som textilhögskolan flyttar in i Simonland. Hus 2 och 3 till vårterminen 2014.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0