Byggindustrin Bostad
2 min lästid

HSB bygger nya lägenheter i Umeå

19:e maj 2017, 09:41
HSB bygger nya lägenheter i Umeå
Bild: HSB/Sweco
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

HSB bygger 94 nya lägenheter i Umeå som ska stå klara för inflyttning till 2019. Arkitekt är Sweco och entreprenör för projektet i Mariehöjd är Peab.

HSB:s tidigare bostadsrätter i Mariehöjd har varit mycket efterfrågade. De flesta lägenheter är redan sålda och vissa redan inflyttade och klara.
– Vi är glada att kunna erbjuda ytterligare 94 lägenheter i populära Mariehöjd, säger Björn Dahlberg, vice vd och affärsområdeschef nyproduktion i HSB Norr. Nu ger vi fler människor möjlighet att bo nybyggt och modernt i ett område med stadskaraktär men samtidigt nära naturen.

Lägenheterna i Mariehöjd 4 får hög standard, ljusa, öppna planlösningar samt balkonger med bra sollägen. Det finns även möjlighet till parkering i områdets garage. Boende har bland annat nära till Nydalasjöns naturområden och cykelavstånd till universitetet.
– Mariehöjd 4 projekteras för att husen ska miljöklassas och nå certifiering enligt Miljöbyggnad nivå Silver, säger Björn Dahlberg. För att uppnå detta fokuserar vi bland annat på låg energiförbrukning och på att bygga med giftfria material.

Inflyttning beräknas preliminärt till 2019 och entreprenör är Peab.

Fakta om Mariehöjd 4
Bostäder: 94 nya lägenheter om 2-4 rum och kök (48-96,5 kvm) varav 2 etagelägenheter
Antal våningar: 6-9 våningar höga hus
Arkitekt: Sweco

#mariehöjd #nya lägenheter #nya lägenheter umeå #umeå
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0