Bostad
1 min lästid

Uppsalahem inför olika nivåer på årets hyreshöjning

8:e maj 2012, 08:28
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Hyresförhandlingarna för 2012 är nu avslutade och hyrorna justeras från och med 2012-06-01 i tre olika nivåer. Beroende på bostadens läge, standard och områdets popularitet höjs hyran med mellan 1,40 % och 3,5 %. Den genomsnittliga höjningen blir 2,47 %.

Differentierade hyresnivåer beroende på bostadens läge, standard och områdets omtyckthet är vanligt i Sverige, men Uppsalahem blir först ut i Uppsala med det nya systemet. För ungefär 60 % av Uppsalahems bostäder blir hyreshöjningen 2,47 %, vilket ligger i nivå med den genomsnittliga hyreshöjningen i Sverige.  En genomsnittlig lägenhet i Uppsalahems bestånd (ca 80 kvm med en månadshyra på ca 6 100 kr) får en ökad månadshyra med ca 150 kr.

– Uppsalahem och Hyresgästföreningen har haft konstruktiva diskussioner utifrån att bostadens läge, standard och områdets popularitet ska påverka hyressättningen på ett tydligare sätt. Detta ligger i linje med nya krav på att kommunägda bostadsbolag ska drivas på ett affärsmässigt sätt, säger Mikael Rådegård, vd på Uppsalahem.

Uppsalahems kunder kommer att informeras om respektive hyresnivå under veckan.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0