Bostad
1 min lästid

Peab bygger 54 nya lägenheter i Mölnlycke

7:e maj 2012, 07:23
Peab bygger 54 nya lägenheter i Mölnlycke
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Nu omvandlar Peab den gröna tomten där den tidigare handelsträdgården hade sin verksamhet i Mölnlycke. Här kommer det att byggas två bostadshus, 5 till 6 våningar höga, med totalt 54 lägenheter fördelat på 2 till 4 rum och kök. 

Tvåorna är 64 kvm, treorna mellan 82-100 kvm, medan fyrorna har en boendeyta på 110 kvm. – Vi är jätteglada över att vi äntligen kan starta försäljningen av de 54 lägenheterna som får ett högt och vackert läge centralt i Mölnlycke.

Det finns ett uppdämt behov av bostäder så vi hoppas kunna börja bygga efter semestern. Det säger Elisabeth Eickhoff, projekt-utvecklare på Peab med anledning av säljstarten av brf Eklyckan. Husen kommer att klassas enligt Miljöbyggnad brons som är Boverkets norm för nyproducerade bostäder. Att certifiera brf Eklyckan enligt Miljöbyggnad innebär att lägenheterna byggs med miljövänliga material, låg energiförbrukning och en hälsosam inomhusmiljö. -Målsättningen är att dessa ljusa rymliga lägenheter får en lägre energiförbrukning än vad som krävs, säger Elisabeth Eickhoff.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0