Bostad
2 min lästid

JM uppför hus i Sockertorget 2

28:e december 2016, 10:40
JM uppför hus i Sockertorget 2
Trångt. En liten plats med många olika flöden kräver extra bra koll på logistiken. Foto: Perry Nordeng.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

När Sockertorget 2 står inflyttningsklar i mars och juni blir det lugnare i kvarteret vid Kung Oskars väg. Området är ett lyft för hela Lund.

Kring en ombonad kvartersgård uppför JM hus med en varierad höjd mellan fem och nio våningar. Från lägenheternas balkonger syns stadslivet och de översta lägenheterna har ett riktigt paradläge med en vy över stadens takåsar.

Projektet närmar sig slutet med de första inflyttningarna i mars och sista i juni i år. Under projektets gång har en svårighet varit att få plats på den lilla ytan.
– Det är en väldigt trång arbetsplats. Det är olika flöden hela tiden, med cyklister och fotgängare och det finns en skola i närheten. Men med god planering och bra koll på logistiken går det bra ändå, säger Helena Christiansson, avdelningschef för projektledningsavdelningen på JM.

Snart blir det lugnare i området
– Det här är sista delen i storkvarteret, när Sockertorget 2 står färdigt blir det lugnt på den sidan. Det är väldigt många som har byggt här samtidigt, första inflyttningsetappen för JM var år 2012, men nu börjar det bli en färdig stadsdel, säger Helena Christiansson.

Kvarteret förändras i en positiv riktning
– Tidigare var det ett nedgånget och rätt tråkigt kvarter, men nu är det ett väldigt fint läge. Kommunen har byggt ett parkstråk mot det nya kommunhuset Kristallen och tyngdpunkten för centrala Lund kan sägas ha förflyttat sig en bit österut. Det är också mer lättillgängligt nu med den nya gångbron över järnvägen, säger Helena Christiansson.

För Lunds del blir det helt enkelt ett lyft när Sockertorget 2 är klart och avslutar en intensiv byggperiod för kvarteret vid Kung Oskars väg. Det vi ser är en modern stadsdel som växer fram med attraktiva bostäder, arbetsplatser och handel.

Text av Martin Zemgals

#jm #lund #sockertorget
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0