Byggindustrin Bostad
2 min lästid

Heimstaden köper lägenheter för 92,5 miljarder

27:e september 2021, 07:52
Heimstaden köper lägenheter för 92,5 miljarder
Pressbild: Heimstaden
Emilia Granberg Emilia Granberg
Like 0

Heimstaden Bostad köper Akelius svenska, danska och tyska fastighetsportfölj med 28 776 hyresrätter. Transaktionsvärdet uppgår till 92,5 miljarder kronor och transaktionen förväntas slutföras tidigt i december 2021.

Heimstadens dotterbolag, Heimstaden Bostad, förvärvar 599 fastigheter med 28 776 hyresrätter. Av dessa ligger 5 934 i Stockholm, 4 107 i Malmö, 14 050 i Berlin, 3 592 i Hamburg och 1 093 i Köpenhamn.

– Vi är glada över att få berätta om förvärvet vi gör i fem attraktiva europeiska städer, som alla har en kulturell historia, stark ekonomisk tillväxt och passionerade invånare med engagemang för både stad och samhället i stort, säger Patrik Hall, vd för Heimstaden, i ett pressmeddelande.

Senaste åren har Heimstaden Bostad integrerat fastigheter och organisationer på nya och befintliga marknader genom större förvärv i Danmark, Nederländerna, Tjeckien och Tyskland.

– Volym leder till förbättringar i hela värdekedjan och möjliggör effektivare förvaltning, bättre kundupplevelse och större påverkan på samhälls- och klimatutmaningarna genom investeringar i hållbara åtgärder och lösningar, säger Patrik Hall.

Christian Fladeland, investeringschef på Heimstaden, tillägger:

– Vi stärker närvaron på marknader där vi redan har god kunskap och erfarenhet, marknader som delar viktiga attribut såsom obalans i tillgång och efterfrågan, gynnsamma demografiska trender och växande ekonomier. Vi är särskilt glada över att kunna växa och expandera i Tyskland, den största och mest mogna bostadsmarknaden i Europa, med etableringen i Hamburg som ett viktigt tillskott.

Fastighetsportföljen som Heimstaden nu förvärvat tog Akelius 27 år i Sverige och 15 år i Tyskland att skapa.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0