Bostad
2 min lästid

Peab bygger nya lägenheter i Skien

21:a september 2021, 11:53
Peab bygger nya lägenheter i Skien
Herkules Park. Illustration: Arkitektkontoret Point
Emilia Granberg Emilia Granberg
Like 0

Peab har fått i uppdrag att bygga 40 nya lägenheter vid Hjellevannet i Skien. Beställare är Klosterfoss Utvikling och kontraktssumman uppgår till 119 miljoner norska kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Klosterfoss Utvikling, som ägs av Citycon och Peab Eiendomsutvikling, ligger bakom utvecklingen av Herkules Park och har under det senaste årtiondet byggt 160 bostäder i området. Nu ska två sexvåningshus med 40 lägenheter med ett till fyra sovrum och ett garage med 42 parkeringsplatser byggas.

– Vi är redo att börja med det här projektet. Markförhållandena är bra och vi ser framför oss en effektiv byggprocess med hög kvalitet i leveransen. Vi utför allt snickeriarbete och delar av betongarbetet med våra egna yrkesarbetare och vi kommer att ha lärlingar i projektet, säger Terje Kaasa Larsen, regionchef på Peab i Norge.

– Vi upplever att bostadsprojekten i det här området har varit populära och att människor trivs. Vi vill tillföra värde till lokalsamhällena genom att bygga bostäder i anslutning till centra som innehåller mötesplatser, hälsovård och shoppingmöjligheter, säger Citycons kommersiella direktör, Håkon Tuv Dalland.

Projektet är en totalentreprenad med start i september 2021. Lägenheterna kommer att vara klara för inflyttning före sommaren 2023.

Projektet orderanmäls i det tredje kvartalet 2021.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0