Affär & Karriär
1 min lästid

Bonavas affärsenhetschef lämnar sitt uppdrag

25:e augusti 2021, 10:06
Bonavas affärsenhetschef lämnar sitt uppdrag
Bildkälla: Bonava
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Kristina Olsen har valt att lämna Bonava och rollen som affärsenhetschef för Bonava Norge för annat externt uppdrag. Jonas Granström har utsetts till tillförordnad affärsenhetschef och medlem av koncernledningen.

Kristina Olsen har arbetat för NCC/Bonava sedan år 2000 och har innehaft flera ledande positioner inom bolaget, bland annat som affärsenhetschef för Bonava Danmark-Norge. Hon har varit medlem av Bonavas koncernledning sedan 2018.

– Jag vill rikta ett stort tack till Kristina för hennes insatser under sin tid på Bonava, jag önskar Kristina lycka till med framtida uppdrag, säger vd och koncernchef Peter Wallin.

Jonas Granström har utsetts till tillförordnad affärsenhetschef för Bonava Norge och medlem av koncernledningen. Han har lång erfarenhet av bostadsutveckling och har bland annat haft flera ledande roller vid Skanska i Norden, på hotellkedjan Scandic samt på fastighetsbolaget ByggVesta.  

I maj 2021 beslutade Bonava att avveckla sin verksamhet i Köpenhamn och lämna den danska marknaden för att uppnå ökad effektivitet och lönsamhet i koncernen. Sedan den 1 juni 2021 är Bonava Norge en fristående affärsenhet vilken ingår i segment Nordic. I Norge bedriver Bonava bostadsutveckling i städerna Bergen och Oslo.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0