Bostad
2 min lästid

800 lägenheter stoppas från försäljning

15:e juni 2021, 17:01
800 lägenheter stoppas från försäljning
Foto. Alexander Von Sydow
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Det kommunägda bostadsbolaget Öbo har 12 000 lägenheter som behöver renoveras inom tio år. Försäljningsplanerna av 800 lägenheter skulle skaka loss pengar till att finansiera just detta, men nu stoppas försäljningen av Öbo:s styrelse.

Det var i december i fjol som Öbo fick direktiv av kommunen att sälja ett antal lägenheter för att få loss pengar till nybyggnation. Förslaget som Öbo tog fram omfattade 800 lägenheter, men nu är ingen försäljning alls att vänta efter Öbos styrelse behandlat frågan på torsdagen, rapporterar Nerikes Allehanda.

– Vårt förslag var att eftersom det inte finns en bred politisk enighet om försäljningen så är det bättre att stoppa den, säger Ulf Rohlén till NA.

Bolaget har dessutom gjort en ny strategi för renoveringar, vilket uppges vara en annan faktor som påverkat beslutet.

– Vi har gjort ett omfattande arbete och har sett vad vi kan lära oss av andra. Vi har 12 000 lägenheter som måste renoveras inom tio år, men vi tittar nu på en ny standardmodell där vi sänker nivån på renoveringarna. Det ger oss bättre ekonomiska förutsättningar, och vi vill se hur det artar sig de närmaste åren, säger Ulf Rohlén till tidningen.

Enligt Öbo påverkar inte beslutet bolagets planerade nyproduktion.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0