Arkitektur
2 min lästid

Projektengagemang gör rekordförvärv

24:e augusti 2016, 07:54
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Konsultkoncernen Projektengagemang fortsätter att växa och förvärvar Temagruppen Sverige AB.

Temagruppen är ett av Sveriges ledande företag inom arkitektur, landskapsarkitektur och projektledning. Förvärvet gör Projektengagemang till en av landets största aktörer inom området.

Konsultkoncernen Projektengagemang grundades 2006 och har sedan dess vuxit till ett av Sveriges största konsultföretag inom arkitektur och teknik. Förvärvet av Temagruppen Sverige AB förstärker marknadspositionen ytterligare och innebär att fler kunder kan erbjudas kvalificerade konsulttjänster. Genom förvärvet blir Projektengagemang den fjärde största aktören inom arkitektur och landskapsarkitektur i Sverige med cirka 200 medarbetare och samtidigt också bland de ledande inom projektledning.

– Förvärvet av Temagruppen är Projektengagemangs hittills största företagsförvärv och det är ett stort steg i vår utveckling att bli en av Sveriges främsta konsultkoncerner inom arkitektur och teknik. Vi stärker därmed vårt arbete mot en mer hållbar samhällsutveckling, säger Per-Arne Gustavsson, vd, Projektengagemang.

Under 2015 omsatte Temagruppen 187 miljoner kronor och har drygt 170 medarbetare. Temagruppen erbjuder tjänster inom arkitektur, landskapsarkitektur, projektledning, inredningsarkitektur, stadsbyggnad, processledning, miljötjänster och BIM. Företaget har kontor i Malmö, Norrköping, Uppsala med huvudkontor i Stockholm. Bland kunderna finns privata och allmännyttiga bostads- och fastighetsbolag, statliga verk, kommuner, landsting och byggentreprenörer över hela Sverige.

Temagruppen Sverige AB är bland annat kända för arbete med inredning av Tele2 Arena, SVT:s nya lokaler i Malmö och Slussens landskapsarkitektur.

#arkitektur #förvärv #landskapsarkitektur #projektengagemang #rekord #temagruppen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0