Arkitektur
2 min lästid

Människan i centrum för Tengbom Malmö

25:e januari 2016, 13:54
Människan i centrum för Tengbom Malmö
Byggnaden i Hyllie. Foto: Andreas Svenning
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Tengbom Malmö flyttar nu in i sitt nya kontor i Hyllie, en byggnad som Tengbom själva ritat i samarbete med fastighetsägaren Midroc.

Flexibla och öppna ytor skapar goda förutsättningar för att utveckla framtidens arkitektur och samhällsbyggnad i Öresundsregionen.

”Människan i centrum” är visionen för byggnaden som utgör Kvarteret Hermod. Gedigna och taktila materialval har satt prägeln på atmosfären där upplevelsen är i fokus. Tengboms Malmökontor huserar i ett av de sex våningsplanen.

Byggnadens gestaltning är öppen och välkomnande och ger ett transparent intryck för hyresgäster och besökare – hela vägen från entréerna i glaskuben, som utgör byggnadens hjärta, via hissarna med utsikt över hela området och in till kontorslokalerna som leder in i två gavlar, kantade av varmt tegel. Att skapa en hållbar arbetsmiljö har varit en grundförutsättning genom hela projektet, med målsättningen att certifiera byggnaden enligt BREEAM Excellence.

– Kvalitativ arkitektur som främjar hållbar utveckling är avgörande i en expansiv region som Öresundsregionen där tillväxt och inflyttning ställer krav på snabb utveckling av våra livsmiljöer. Vi ser mycket fram emot att kunna bidra till utvecklingen av Hyllie som en internationell stadsdel med tydlig miljöprofil. Utformningen av Malmökontoret visar också hur vi tänker centralt kring utvecklingen av våra lokaler. Senare i vår kommer även vårt nya huvudkontor i Stockholm att stå färdigt, säger Johanna Frelin, vd för Tengbom.

#byggnationer #malmö #tengbom
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0