Arkitektur
2 min lästid

Liljewall rekryterar två erfarna arkitekter

15:e april 2021, 14:49
Liljewall rekryterar två erfarna arkitekter
De nya arkitekterna. Foto: Liljewall
Fredrik Fahlman Fredrik Fahlman
Like 0

Liljewall har stor vana av att utforma vårdmiljöer. Nu förstärker de sitt Stockholmskontor med Måns Adamson och Jenny Ålander, som närmast kommer från BSK Arkitekter respektive Tengbom.

–Det känns jätteroligt att få vara med och bygga upp en vårdgrupp på Stockholmskontoret. Vi har just nu flera pågående och planerade uppdrag inom vårt ramavtal med Locum på Danderyd och i Norrtälje. Tillsammans med våra kollegor i Göteborg ligger vi i startgroparna för projektering av en vårdcentral i Oxelösund, säger Adamsson i ett pressmeddelande, och tillägger att de också arbetar med anbud för en rad nya vårduppdrag i mellersta och norra Sverige.

Med ett intresse för hållbarhets- och samhällsfrågor är han van vid avancerade projekt. Han har tidigare arbetat med vård- och laboratorieprojekt som Barkarby sjukhus, NSH i Helsingborg, Laboratoriemedicin i Lund, Sahlgrenska life i Göteborg, OPC i Sundsvall, byggnad U2 på NKS i Solna och S:t Görans sjukhus i Stockholm.

Också Ålander har en stark bakgrund inom vården, då hon är utbildad sjukgymnast från Karolinska Institutet. Hon sadlade sedan om till arkitekt, och på Tengbom har hon gjort fastighetsutvecklingsplaner för bland annat Huddinge och S:t Görans sjukhus, förstudier på Visby lasarett och eftervårdsavdelning på Nacka Närsjukhus. Hon var dessutom handläggande arkitekt för Ersta Nya sjukhus och har internationell erfarenhet när hon var med och utvecklade Xi’an International Lugang Hospital i Kina.

–Jag ser det som en förmån att få arbeta med vårdarkitektur och gestalta så viktiga byggnader. Att lägga ner omsorg och utveckla dessa miljöer som vi troligtvis alla på något sätt kommer att besöka och befinna oss i känns otroligt viktigt och meningsfullt. Nu ska det bli fantastiskt roligt att få vara en del av Liljewalls resa mot att utveckla vårdkompetensen även i Stockholm, säger hon.

Tove Svensson, arkitekt och kontorschef på Liljewall i Stockholm, är stolt över värvningen.

–Jag ser goda möjligheter att utveckla vårt kontor inom flera områden. Just nu pågår det en stor uppgradering av vårdbyggnader i Sverige, och vi tror också att mycket kommer att behöva göras efter pandemin då vi kanske kommer att omvärdera vårdbyggnader och hur de fungerar, säger hon.

#arkitekt #liljewall #vård
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0