Byggindustrin Arkitektur
1 min lästid

Del av AFRY leder norska storsatsningen

28:e maj 2024, 09:10
Del av AFRY leder norska storsatsningen
Illustration: RodeoNordic.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

I uppdraget ingår projektledning och support, användarinvolvering och genom arkitekterna på AFRY Ark Studio, även lokal- och funktionsprogram.

– Vi utvärderade förslag från fyra mycket kompetenta konsultteam utifrån tre tilldelningskriterier. Advansias team bedömdes som den bästa kandidaten. Teamet är mycket kompetent och lösningsorienterat och de kompletterar varandra mycket väl. Vi är glada över att samarbeta med Advansia för att förverkliga vår vision om att utveckla ett kreativt mediehus i världsklass, säger Andreas Norvik, CFO på NRK.

Det nya huvudkontoret ska uppfylla NRKs hållbarhetsmål att halvera sitt klimatavtryck till 2030. Det ska bli en arena för interaktion och erbjuda en öppen och inkluderande miljö för personal, gäster och samhället i stort.

– Vi brinner för projekt där vi kan utnyttja hela vår kompetens. Det är särskilt motiverande när de har en så stor betydelse för samhället. På Advansia trivs vi bäst när vi arbetar med stora och komplexa projekt, samtidigt som vi bidrar med något meningsfullt för hela nationen, säger Christopher Klepsland, landschef för AFRY i Norge och vd för Advansia.

Kontraktet omfattar programplanerings- och förprojektfasen, med en option för genomförandefasen.

Ordervärdet för AFRY offentliggörs inte.

#advansia #afry #nrk
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0