Byggindustrin Arkitektur
1 min lästid

Arkitektfirman ska planera nya stadsdelen

22:a maj 2024, 09:38
Arkitektfirman ska planera nya stadsdelen
Bildkälla: FOJAB.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

– På FOJAB finns en stor expertis när det gäller hållbar stadsutveckling, både kring mobilitet och att skapa attraktiva miljöer, som vi ser fram emot att dela med oss av till Reykjavik, säger ansvarig arkitekt Magdalena Hedman på FOJAB.

Förslaget Crafting Keldur – Where Art, Science & Recreation Unite är en strukturplan och utvecklingsstrategi för stadsdelen Keldur i östra Reykjavik. Det ska FOJAB fördjupa, förfina och därtill ta fram riktlinjer för gestaltningen i en designmanual. Flera utredningar ska göras för att säkerställa att de ambitiösa klimatmålen nås.

FOJAB beskriver att om Island ska vara klimatneutralt till 2040 krävs bland annat en omställning av trafiken. Många är idag beroende av bil och den nya stadsdelen Keldur ska leda vägen för en hållbar livsstil. Området kommer inom några år att trafikeras av ett nytt trafiksystem för snabbussar som förbinder Keldur med centrum. Förslaget bygger på en tät och flexibel stadsstruktur med närhet till naturen.

– Skola och service ska finnas på gång- eller cykelavstånd i Keldur. Till jobbet tar man med fördel bussen. Det ska vara enkelt, härligt och självklart att göra hållbara vardagsval, säger Magdalena Hedman.

#fojab arkitekter #island
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0