Arkitektur
2 min lästid

De vinner uppdrag vid AMF:s stora projekt

8:e februari 2024, 08:42
De vinner uppdrag vid AMF:s stora projekt
Per Helgesson AMF Fastigheter, Marie Wollbeck BAS ID, Alessandro Lucca Brunnberg & Forshed, Rebecka Hero, AMF Fastigheter. Fotograf: Johan Tunebjer.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Under hösten deltog ett flertal byråer i en skissprocess för koncept- och arkitekturutvecklingen i området och en enig bedömningsgrupp med representanter från bland andra AMF Fastigheter och Stockholms stad har nu valt att gå vidare med ett av teamen. 

– Det ska bli superkul att utveckla gestaltning av Marievik med det här starka, multidisciplinära teamet. De har en god förståelse för platsen, för detaljplanens intention och vår vision. Deras lekfulla förhållningssätt och höga hållbarhetsambitioner är övertygande och tillsammans kommer vi kunna skapa något unikt utifrån områdets postmoderna arkitektur, säger Per Helgesson, Fastighetsutvecklingschef på AMF Fastigheter.

– Att utveckla Marievik tillsammans på detta sätt är helt i linje med vad framtidens stadsutveckling behöver i större uträckning: att utgå från befintliga miljöer och bygga vidare på platsens starka identitet. Nyckeln för framgång har varit, och kommer att fortsätta vara, ett starkt multidisciplinärt team och en tät dialog med beställaren, säger Alessandro Lucca som är arkitekt och partner på Brunnberg & Forshed arkitektkontor. 

Fyra team deltog

Fyra koncept- och arkitekturteam har deltagit i en parallell workshop – och skissprocess gällande gestaltning, innehåll och upplevelse.

Brunnberg & Forshed är ett av Sveriges äldsta arkitektkontor. BAS ID är en fristående strategisk varumärkes och designbyrå.

#amf fastigheter #bas id
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0