Arkitektur
2 min lästid

Hon blir ny VD för Nyréns Arkitektkontor

13:e juni 2023, 09:11
Hon blir ny VD för Nyréns Arkitektkontor
Maja Ivarsson. Bildkälla: Nyréns.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Hon har tidigare varit VD på Okidoki och projektledningsföretaget Preopening.

– Jag är oerhört glad att få förtroendet att fortsätta utveckla Nyréns tillsammans med alla engagerade och kompetenta medarbetare. Jag tror på företagets breda erbjudande där man kombinerar byggnadsarkitektur med lång erfarenhet inom bland annat landskapsarkitektur och kulturmiljö. Områden som är väldigt viktiga i klimatomställningen. Att Nyréns är ett medarbetarägt företag ser jag som en styrka; inkludering och goda samarbeten genomsyrar verksamheten såväl internt som externt, säger Maja Ivarsson.

Maja Ivarsson har gedigen erfarenhet av företagsutveckling och ledarskap på kreativa arbetsplatser. Sedan hennes arkitektexamen vid Chalmers Tekniska Högskola har hon bland annat haft ett särskilt fokus på klimatanpassning och hållbarhetsfrågor. Hon har även erfarenhet av projektutveckling och projektledning i fastighetsbranschen vilket kompletterar hennes tidigare erfarenheter som arkitekt.

– Det känns spännande och roligt att få välkomna Maja till Nyréns som ny VD. Extra roligt att hon ser styrkan i vårt delägande och potentialen i våra samarbeten. Jag är övertygad om att hennes erfarenheter och värderingar kommer att stärka oss ytterligare, säger Petra Lindeqvist, ordförande för Nyréns ägarkonsortium.

Nyréns grundades 1948 och är ett medarbetarägt arkitektkontor. Hos Nyréns arbetar ett 70-tal arkitekter, inredningsarkitekter, landskapsarkitekter, planeringsarkitekter, ingenjörer, byggnadsantikvarier, ljusdesigner, visualiserare och modellbyggare med projekt i alla skeden.

Maja Ivarsson efterträder Ulrika Bergström den 1 augusti då hon går i pension efter att under åtta år ha lett Nyréns.

#nyréns
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0