Arkitektur
2 min lästid

Han blir ny VD för C.F. Møller i Sverige

15:e mars 2023, 08:40
Han blir ny VD för C.F. Møller i Sverige
På bild: Vendela Martinac, associerad partner och arkitekt, Fredrik Cavallin, vd och arkitekt, och Mårten Leringe, partner och arkitekt på C.F. Møller Architects. Foto: Nikolaj Jakobsen
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

1 januari 2023 klev Mårten Leringe in i rollen som styrelseordförande. Vendela Martinac, associerad partner och verksam i Stockholm, har också nyligen klivit in i koncernledningen.

– Detta är ett viktigt steg för att ytterligare stärka vår identitet som skandinavisk verksamhet. Samarbetet mellan våra kontor inom koncernen är mycket viktigt för att vi ska utveckla våra medarbetare, processer och vår arkitektur, säger Mårten Leringe.

Stärker det skandinaviska samarbetet

I och med det nya koncernuppdraget som styrelseordförande har Mårten Leringe valt att lämna över stafettpinnen och på nytt fokusera på utveckling av arkitekturen genom kundrelationer och förvärv av nya projekt.

– Jag lämnar med varm hand över stafettpinnen till Fredrik Cavallin, säger Mårten Leringe och fortsätter:

– Fredrik har en gedigen erfarenhet som ledare och praktiserande arkitekt med meriter från både offentlig och privat sektor. Men framför allt är han en omtyckt och varm person som jag har haft nöjet att få arbeta med i olika sammanhang i snart 20 års tid.

Fredrik Cavallin är idag arkitekt och kontorschef för C.F. Møller i Sverige. Han har varit anställd sedan december 2020, men har tidigare arbetat på C.F. Møller i Stockholm, då som studiochef och uppdragsansvarig arkitekt.

Han har mer än 20 års erfarenhet och är utbildad vid KTH Arkitekturskolan i Stockholm och har tidigare arbetat som planchef på Värmdö kommun, Berg Arkitektkontor och Marge Arkitekter.

– Jag är oerhört glad att få förtroendet att driva och utveckla ett så dynamiskt och ambitiöst arkitektkontor. Det är en väl fungerande verksamhet med många fantastiska medarbetare. Tillsammans skapar vi projekt av hög arkitektonisk kvalitet och är med och driver framtidens stadsbyggande. Vi står inför en tuff tid med ett fallande bostadsbyggande och en osäker bostadsmarknad, men det skapar också möjligheter för att sätta en ny kurs. Det kommer krävas stor flexibilitet och fokus på samverkan, men jag ser fram mot att tillsammans med mina kompetenta medarbetare ta tag i de spännande uppdrag och utmaningar som vi och hela byggbranschen står inför, säger Fredrik Cavallin.

Fredrik Cavallin tillträder sin nya roll som VD den 3 april 2023.

#c.f. møller #c.f. møller architects #danmark
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0