Byggindustrin Arkitektur
1 min lästid

Sweco köper ytterligare bolag

12:e januari 2023, 13:34
Sweco köper ytterligare bolag
Foto: Branschaktuellt.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

De två förvärven, med totalt cirka 70 experter, adderar arkitekturkompetens till Sweco i Nederländerna och stärker därmed Swecos ställning som Europas ledande arkitekt- och teknikkonsultbolag.

Bolagens expertis och kvalitet möjliggör för Sweco att erbjuda sina kunder i Nederländerna fullt integrerade arkitektur- och tekniktjänster och därmed tillföra mervärde redan i tidigt skede av designprocessen.

– Genom att addera arkitekturtjänster till vår portfölj i Nederländerna stärker vi vårt kunderbjudande och därmed även vårt bidrag till samhället. Tillsammans med våra nya kollegor kommer vi att skapa ännu större värde genom att leverera de mest hållbara lösningarna, säger Eugene Grüter, VD för Sweco Nederländerna.

Omsätter knappt 9 miljoner euro

VAN AKEN Concepts, Architecture & Engineering B.V. är ett arkitekt- och teknikkonsultbolag baserat i Eindhoven med cirka 50 experter. Bolaget har stor erfarenhet från den privata sektorn, däribland komplexa, högteknologiska byggprojekt, bostäder, stadsanalyser, sjukvårdsbyggnader, kontor och byggnader för fritidsaktiviteter. Under 2021 rapporterade bolaget en omsättning på 5,8 MEUR.

JHK Architecten är en arkitektbyrå med stark ställning inom samhällsfastigheter och med uppdrag inom bland annat inredning, nybyggnation samt totalrenoveringar av befintliga byggnader. Bolaget har cirka 20 experter och har sin bas i Utrecht. Under 2021 rapporterade bolaget en omsättning på 2,9 MEUR

#nederländerna #sweco
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0