Sponsrad
2 min lästid

E4 Förbifart Stockholm använder innovativt betongrecept

17:e oktober 2022, 08:14
E4 Förbifart Stockholm använder innovativt betongrecept
Illustration av Trafikplats Edeby - Bild från Trafikverket
Sponsrad
Like 0
Patrik Wåhlstand, Senior Account Manager Underground Construction.

– Projektet E4 Förbifart Stockholm är värt nära 30 miljarder totalt och vi är stolta över att vi på Master Builders Solutions är en viktig partner till denna moderna infrastruktursatsning som kommer att minska trycket på Essingeleden som idag går rakt igenom Stockholm city, säger Patrik Wåhlstand, Senior Account Manager Underground Construction.

Just för att skona viktiga natur- och kulturvärden går den nya vägen 18 av 21 kilometer i tunnel. E4 Förbifart Stockholm finansieras till 80 procent av trängselskatt och 20 procent av staten. Hållbar sprutbetong i exceptionell kvalitet är en viktig komponent i bergstöd och stabilisering just för tunnelarbete som detta under Mälaren. Våtsprutning på tunnelbeklädnader ger en väsentlig minskning av kostnad och tid, mindre hälsorisker, ökad arbetssäkerhet och lägre miljöpåverkan i jämförelse med den konventionella torrsprutningen.

Master Builders Solutions produkter som är aktuella i tunnelbyggandet under Mälaren är bland annat tillsatsmedel från MasterRoc-serien som till exempel MasterRoc SA 168 som är en effektiv, alkalifri härdningsaccelerator för våtsprutning av betong och MasterRoc MP 650 som är ett ultrafint injekteringscement med exceptionella passeringsegenskaper kombinerat med eftersträvansvärd bindetid.

Läs mer om MasterRoc-serien och Master Builders Solutions produkter för underjordskonstruktioner här: https://www.master-builders-solutions.com/sv-se/products/masterroc

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0