Arkitektur
2 min lästid

Arkitema anställer chef till Göteborgskontoret

10:e oktober 2022, 11:18
Arkitema anställer chef till Göteborgskontoret
Åsa Svahn blir ny Göteborgschef hos Arkitema. Bildkälla: Arkitema.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Arkitemas satsning på kontoret i Göteborg fortsätter med etablerandet av en ny avdelning för stadsutveckling.

– Vi har enorma utmaningar inom stadsutveckling framför oss. Urbaniseringen och klimatförändringarna ställer stora krav på våra städer. Hur vi bygger och planerar har stor effekt på människors hälsa, både fysisk och psykisk. Därför är det av största vikt att vi planerar för hållbara städer, på alla plan. Vi är så glada att Åsa vill stärka oss inför den uppgiften, säger Kristina Peters, VD för Arkitema Sverige.

Erfarenhet från Göteborgs stad

Åsa Swan är arkitekt och kommer närmast från Älvstranden Utveckling, och hon har också varit planchef i Göteborgs stad. Hon har gedigen erfarenhet av stadsutveckling och en djup förståelse för stadsutvecklingen av Göteborg med omnejd.

– Jag ser fram emot att bygga ett kompetensteam inom affärsområdet urban design i Göteborg som blir en stark samarbetspartner för olika beställare inom stadsutveckling. Med stöd av Arkitemas drygt 50-åriga erfarenhet av stadsutveckling och Göteborgskontorets högkvalitativa arbete ser jag en stor potential i att kunna bidra i arbetet med att utveckla staden.

Arkitema arbetar redan i regionen med bland annat Backaplan i Göteborg och Sahlgrenska. Arkitemas Göteborgskontor etablerades 2021 när KUB arkitekter blev en del av Arkitema. Göteborgskontoret har tidigare uppmärksammats för bland annat Ryaverket, Humanisten, Lindholmens Tekniska Gymnasium och flera bostadsprojekt.

#Älvstranden utveckling #arkitema #arkitema architects #göteborg
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0