Arkitektur
2 min lästid

Förre rockstjärnan rasar över arkitekturtävling

20:e april 2018, 10:12
Förre rockstjärnan rasar över arkitekturtävling
Borlängesonen Gustaf Norén var medlem i Mando Diao fram till 2015. Foto: Wikimedia commons.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Gustaf Norén, tidigare medlem i Mando Diao, rasar i TV. Anledningen är Arkitektupprorets facebookröstning av Sveriges fulaste stad – vilken just nu leds av Noréns hemstad Borlänge.

På Arkitekturupprorets Facebooksida pågår just nu en omröstning som utser Sveriges fulaste stad. Just nu ligger Borlänge i täten med 470, följt av Västerås med 400. Det skriver Aftonbladet om idag.

Det får Gustaf Norén, tidigare medlem i svenska rockbandet Mando Diao, att gå i taket. I en debatt i programmet Breaking News med Filip och Fredrik går han i attack mot Arkitektupprorets ordförande Sigvald Freylander.
– Jag har ju själv som Borlängebo också många gånger uttalat den frasen, att Borlänge är Sveriges fulaste stad. Det är ju en åsikt som vi har fått tilldelat av en bestämmande, härskande klass. Det här handlar om ett förtyck om åsikter och vad man tycker och tänker om saker och ting. Det har pågått väldigt, väldigt länge, säger Gustaf Norén i programmet.

Fulaste staden får förslag om förbättrad stadsbild

Under den hätska debatten avbryter Filip Hammar och förtydligar ståndpunkterna: att Sigvald Freylander menar att man kan säga att något är vacker och fult, och att Gustaf Norén menar att det är farligt att göra.
– Jag vet bara hur mycket Borlänge har betytt för mig, med föreningsliv, med fritidsgårdar, med KFUM, med nykterhetsföreningar, med disco, med folkparker, med folkets hus, med forum – och så kommer det någon och pissar på den och de organisationerna genom att kritisera ytan utan att ens veta om bakgrunden, säger Gustaf Norén då.

Syftet med omröstningen är att föreningen ska lämna in förslag på hur stadsbilden kan förbättras hos det “vinnande” bidraget. Stockholm går inte att rösta på.
Omröstningen på Facebook avslutas den 21 oktober.

 

#arkitekt #borlänge #facebook #gustaf norén #kanal 5 #tävling #västerås
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0