Arkitektur
1 min lästid

Ny ledarduo på Arkitema

16:e maj 2022, 08:39
Ny ledarduo på Arkitema
Nils Wiklund och Kristina Peters. Bild: Arkitema
Redaktionen Redaktionen
Like 0

Danska Arkitema etablerades i Sverige för drygt tio år sedan, med ett växande antal såväl som storlek på uppdrag inom bostäder, vård, utbildning samt landskapsarkitektur och stadsplanering. Nu tar Kristina Peters som är en av affärsområdescheferna för Aritemas bostadssegment, rollen som en av fyra Senior Directors i bolagets internationella ledning samtidigt som hon blir vd för Arkitema Sverige.

Nils Wiklund kommer närmast från rollen som Head of Field Operations på Linxon och har tidigare varit verksam som bland annat Head of Group Construction på Akelius och projektchef på SSM. På Arkitema blir han Operations Director för bostadssegmentet och kontorschef för kontoren i Stockholm och Malmö.

– Vi ser mycket fram emot vad Nils, som kommer från beställarsidan, ska tillföra Arkitema i allmänhet och vårt bostadssegment i synnerhet. Hans erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen gör att han har kompetenser och erfarenheter som vi arkitekter kan lära oss mycket av, vilket i sin tur kommer leda till att vår förståelse och insikt i våra kunders behov kommer stärkas ytterligare, säger Kristina Peters.

#arkitema #rekrytering #vd
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0