Arkitektur
2 min lästid

De har ritat Sveriges snyggaste kontor

18:e november 2021, 14:07
De har ritat Sveriges snyggaste kontor
Foto: Per Kristiansen
Rebecca Bornlid Lesseur Rebecca Bornlid Lesseur
Like 0

Det var på torsdagen som svenska spelutvecklaren King fick utmärkelsen Sveriges snyggaste kontor, där Studio Stockholm Arkitekt har varit ansvarig inredningsarkitekt. Detta framkommer av ett pressmeddelande.

Det är den elfte gången som priset delas ut och detta år hade svenska folket möjlighet att rösta på 52 bidrag. Juryn gjorde sedan en bedömning av de tre bidragen som hade fått flest röster. Vad juryn tittade på var ”nytänkande, stil och miljö”.

– Det är en fantastiskt hedrande utmärkelse att få, särskilt under en pandemi då kriterierna nytänkande och arbetsmiljö har varit viktigare än någonsin. Tillsammans med King har vi skapat ett kontor som på djupet förmedlar vilka bolaget är, både idag och imorgon, och som därmed stöttar såväl varumärket som affären. Det vet jag att King själva upplever som en stor styrka med slutprodukten, och det tror jag att juryn också har sett i sin bedömning, säger Marco Checchi, medgrundare till Studio Stockholm.

Hösten 2020 flyttade King in i sina nya lokaler i Sergelhuset 2 och de har cirka 650 medarbetare på plats. King beskriver kontorsmiljön som ”Seriously Playful”, vilket innebär livfulla koncept och ett modernt utseende.

”En långsiktigt attraktiv och hållbar arbetsplats”

– Att vårt nya kontor delvis tillkom under en tid av pandemi och distansarbete innebar många viktiga insikter om vilken typ av arbetsgivare vi vill vara, och hur vi skapar en långsiktigt attraktiv och hållbar arbetsplats. Här har Studio Stockholm varit en utmärkt partner i att både lyssna in, och i att utmana oss. Den här utmärkelsen stärker oss därför i övertygelsen om att vi verkligen har ett helt unikt kontor, säger Elinor Wattman, Senior Group Work place Manager på King.

Detta blev tredje gången som Studio Stockholm fick pris för Sveriges snyggaste kontor. 2016 fick de utmärkelsen tillsammans med spelutvecklaren Dice och 2019 tillsammans med bettingföretaget Kindred.

#arkitektur #inredning #king #kontor #utveckling
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0